Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale în diaspora

Traian Băsescu a obţinut 115.831 de voturi valabil exprimate în secţiile din străinătate, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 31.045 voturi, a anunţat, luni, Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

1292 afișări
Imaginea articolului Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale în diaspora

Băsescu a câştigat alegerile în diaspora cu 78.86% - rezultate neoficiale (Imagine: Mediafax Foto)

Conform Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate, în cele 294 de secţii de votare organizate în afara ţării s-au prezentat la vot 147.754 de cetăţeni români.

S-au înregistrat 146.876 de voturi valabile, iar 861 au fost voturi nule.

Votul românilor din străinătate la turul doi pentru alegerea preşedintelui s-a încheiat, luni dimineaţă, la ora 7.00, ora României, odată cu închiderea ultimelor şapte secţii de votare din SUA, respectiv Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco, Sacramento, Orange County şi Las Vegas.

Pe baza diferenţelor de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore şi a decurs în condiţii normale, fără a fi înregistrate incidente, informează MAE.

Ultimul cetăţean român care şi-a exercitat dreptul de vot la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost Raluca Popa. Aceasta a votat la ora 20.58, ora locală, la secţia nr. 207 din Los Angeles (la sediul Consulatului General al României). Raluca Popa este studentă.

Pe baza informaţiilor primite de la preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, până la ora 07.00, ora României, la cele 294 de secţii din străinătate au votat peste 147.600 de cetăţeni români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici