Băsescu a discutat cu Filat despre consulate şi despre Acordul privind micul trafic de frontieră

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Republicii Moldova Vlad Filat au avut, sâmbătă, o convorbire telefonică despre aplicarea Acordului privind micul trafic de frontieră, precum şi despre deschiderea consulatelor României la Cahul şi Bălţi, dar şi a consulatului Republicii Moldova la Iaşi.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu a discutat cu Filat despre consulate şi despre Acordul privind micul trafic de frontieră

Băsescu a discutat cu Filat despre consulate şi despre Acordul privind micul trafic de frontieră (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit Guvernului de la Chişinău, "cei doi oficiali au făcut un scurt schimb de opinii despre situaţia din cele două ţări, ca urmare a vizitei de lucru întreprinse recent la Bucureşti de către prim-ministrul Republicii Moldova".

"Vlad Filat şi Traian Băsescu au discutat despre mersul îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei, în special în ceea ce ţine de urgentarea punerii în aplicare a Acordului privind micul trafic la frontieră. Premierul i-a comunicat Preşedintelui României că, la şedinţa Guvernului Republicii Moldova din 18 noiembrie, a fost aprobată decizia care a finalizat procedurile interne relevante", informează Guvernul de la Chişinău..

"Vă vom fi recunoscători dacă şi partea română va finaliza procedurile interne, ceea ce va oferi posibilitatea deplinei aplicări operaţionale a documentului", a menţionat şeful Guvernului de la Chişinău.

Un alt subiect de discuţii l-a constituit preconizata deschidere a consulatelor României la Cahul şi Bălţi şi a consulatului Republicii Moldova la Iaşi.

Cei doi oficiali au pledat pentru deschiderea cît mai curînd posibilă a podului Rădăuţi-Lipcani.

"Vlad Filat şi Traian Băsescu au optat pentru menţinerea în continuare a unui dialog bilateral permanent şi constructiv", a adăugat Guvernul de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici