Băsescu a graţiat o tânără condamnată la patru luni de detenţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, un decret de graţiere, "din motive umanitare", a Florentinei Plaiu, de 26 de ani, condamnată la patru luni de închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, informează Administraţia Prezidenţială.

34 afișări
Imaginea articolului Băsescu a graţiat o tânără condamnată la patru luni de detenţie

Băsescu a graţiat o tânără condamnată la patru luni de detenţie (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a semnat "decretul de graţiere individuală din motive umanitare pentru Plaiu Florentina, născută în comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, la data de 11 aprilie 1982, fiica lui Petrică şi Floarea, căreia i s-a aplicat pedeapsa de 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzut de art. 180 alin.2 Cod penal, dispusă prin sentinţa penală nr. 126/14.05.2007 a Judecătoriei Gura Humorului, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 384/15.06.2007 a Tribunalului Suceava", informează Preşedinţia.

Decizia a avut la bază faptul că tânăra are în îngrijire patru copii minori.

Unul dintre copii are mai puţin de un an, este bolnav şi urmează să fie operat.

Florentina Plaiu nu are antecedente penale, iar fapta pentru care a fost condamnată prezintă pericol social redus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici