Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare

Preşedintele Traian Băsescu a participat sâmbătă la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare, el declarând că unul dintre motivele prezenţei sale este legătura sentimentală cu PDL şi faptul că PDL guvernează, fiind partidul care a dat prim-ministrul.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu a participat la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare

Băsescu participă la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă mărturisesc că m-a bucurat invitaţia conducerii partidului, să vin astăzi la întâlnirea cu dumneavoastră, şi sunt foarte multe motive pentru bucuria mea, în primul rând legătura sentimentală cu partidul din care provin, în al doilea rând, este pentru prima dată când vin la partidul care guvernează, care a dat ţării primul-ministru şi are responsabilitatea uriaşă a trecerii ţării printr-o perioadă de criză" a afirmat şeful statului în discursul þn faţa democrat-liberalilor.

El a arătat întâlnirea cu PDL "e mai mult decât o simplă întâlnire:" Este o ocazie pentru a vă spune speranţele mele legate de partidul de guvernământ, într-o perioadă dificilă".

Preşedintele a spus că susţine fără rezerve guvernul în efortul de a trece perioada de criză fără derapaje economice şi sociale. El le-a spus liberal-democraţilor că nu au dreptul de a se comporta cu un partid de opoziţie şi că criza nu este o scuză pentru stagnarea reformelor înscrise printre obiectivele PDL.

"Avem toate premizele ca acest lucru să se întâmple, atât prin prisma măsurilor luate până acum, inclusiv împrumutul FMI şi UE, dar şi a măsurillor de restrângere a cheltuielilor bugetare", a spus Băsescu.

El a menţionat că restrângerea cheltuielilor are partea sa dureroasă. "Orice Guvern, mai ales în an electoral, ar dori să fie generos cu electoratul, dar de aceea sunteţi cel mai important partid la guvernare pentru a vă asuma responsabilitatea de a face astăzi şi acum. Iar dumneavoastră nu aveţi dreptul nici la un comportament de partid de opoziţie, nici de aliat de responsabilitatea a doua", a spus şeful statului.

De asemenea, Traian Băsescu le-a mai spus membrilor PDL că au trei legi de făcut, susţinut şi aprobat: cea a salarizării personalului bugetar, cea a pensiilor şi cea a răspunderii fiscale.

"În perioadă de criză economică, nimeni nu poate scoate din criză pe celălalt, din criză ori ieşim împreună, toţi cei 21 de milioane, ori nu ieşim niciunul", le-a mai spus Băsescu celor din PDL, arătând că aceasta înseamnă solidaritatea.

"O naţiune care trece prin momente de dificulate are cel mai important atuu, când este solidar şi fără solidaritate nu putem să trecem momentele dificile şi să le învingem", a mai spus Traian Băsescu, adăugând că, privind la evoluţia economiei, a rămas optimist.

"România va trece fără derapaje economice şi sociale perioada de criză şi nu vreau să fiu la fel de optimist ca Guvernartorul BNR, să spună doar după o lună ca va fi bine, dar la sfârşitul lunii iunie aş vrea să vin să vă spun că s-a reluat creşterea economică. Aş vrea să fiu optimist, dar nu vreau să mă grăbesc", a mai spus el.

El le-a transmis celor din PDL, cu toată sinceritatea şi din suflet, succes la alegerile europarlamentare. "Sunteţi singurul partid care nu-şi înjură preşedintele", le-a mai spus şeful statului democrat-liberalilor, în aplauzele sălii.

Lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare are loc sâmbătă la Sala Palatului, în prezenţa a aproximativ 7.000 de delegaţi din întreaga ţară, sub sloganul "La bine şi la greu", cele două concepte fiind ilustrate de un nor şi un soare.

Lansarea candidaţilor PDL se doreşte un eveniment în stil american, care va dura aproximativ două ore.

Participanţii poartă tricouri şi şepci portocalii, steaguri cu numele judeţului pe care îl reprezintă şi steaguri cu tricolorul national.

Pe scena Sălii Palatului se află liderii formaţiunii şi candidaţii la alegerile pentru PE.

Citeşte şi:

PSD vrea 2,5 milioane voturi la alegerile pentru PE

Băsescu face apel, de Ziua Europei, pentru prezenţa la vot la euroalegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici