Băsescu acuză companiile din infrastructură care îşi abandonează lucrările sau au întârzieri

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, în faţa oamenilor de afaceri italieni, că cea mai mare neîmplinire a momentului ţine de infrastructură, acuzând companiile care întârzie lucrările sau le abandonează şi invitându-i pe italieni să investească mai mult în ţara noastră.

124 afișări
Imaginea articolului Băsescu acuză companiile din infrastructură care îşi abandonează lucrările sau au întârzieri

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Probabil că este cea mai mare neîmplinire a momentului, dezvoltarea infrastructurii unde firmele italiene sunt deja prezente ca parteneri – ca parteneri serioşi în cea mai mare parte a situaţiilor – şi ne dorim mai multă implicare, poate nu vom mai avea situaţii ca cele despre care se vorbeşte astăzi în presă, cu alţi parteneri care ori îşi abandonează lucrările, ori le întârzie excesiv, ori primesc contracte fără licitaţii", a susţinut Băsescu.

El a ţinut să adauge că partenerii italieni şi-au câştigat întotdeauna contractele în mod corect.

Preşedintele i-a invitat pe oamenii de afaceri italieni să investească în turism, industria alimentară şi energie.

"Dacă privim la nevoia de dezvoltare a României, cu toţii putem constata cu uşurinţă că este loc de investiţii şi de succes în afaceri în multe alte domenii: turismul, unde România are un potenţial formidabil încă nevalorificat suficient datorită lipsei infrastructurilor de turism, industria alimentară, care să valorifice producţia agricolă, domeniul energiei este un domeniu aproape deschis în România în care se pot face investiţii de toate categoriile", le-a spus Băsescu oamenilor de afaceri italieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici