Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la manifestarea "Cea mai mare lecţie din lume", că alocarea de bani de la buget pentru domeniul educaţiei nu s-a făcut doar pentru salarii, pentru a asigura un standard profesorilor, ci şi pentru copii.

44 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii

Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că se înregistrează o mare discrepanţă de şanse între români, nu între români şi romi sau români şi maghiari, ci între cetăţenii români din mediul rural şi cel urban, în privinţa accesului la educaţie.

El a afirmat că, dacă ultima statistică este încă valabilă, în universităţi pătrund doar 2,5% tineri din mediul rural, şi aceştia fiind probabil din familii unite, care "au reuşit să-şi ţină copilul la fratele sau la unchiul din mediul urban".

Menţionând că, probabil, vor fi necesari mulţi ani pentru ca profesorii să meargă în mediul rural, preşedintele a arătat că "toaleta, laboratoarele, condiţiile în curte, drumul de acces se pot face foarte rapid cu bani de la UE şi de la buget".

Băsescu a precizat că bugetul alocat educaţiei s-a dublat faţă de anul 2004, sugerând că s-a ales să fie majorate salariile cadrelor didactice, în loc ca banii să fie folosiţi pentru modernizarea şcolilor.

Şeful statului a susţinut că dublarea bugetului educaţiei nu s-a făcut doar pentru creşterea salariilor, astfel încât să se asigure un standard profesorilor, ci şi pentru copii. El a adăugat că oricare ar fi ministrul Educaţiei, acesta trebuie, "cu mână forte", să dirijeze banii în egală măsură către mediul rural şi cel urban, dar şi către profesori şi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici