Băsescu: Am asigurat PSD că voi sprijini la Guvern amendamente credibile la legea bugetului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a asigurat reprezentanţii PSD, la consultări, că îi va sprijini în negocierea cu Guvernul dacă aceştia vor avea amendamente credibile la bugetul de stat, el adăugând că "nimeni nu are monopolul inteligenţei".

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am asigurat PSD că voi sprijini la Guvern amendamente credibile la legea bugetului

Băsescu: Am asigurat PSD că voi sprijini la Guvern amendamente credibile la legea bugetului (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am asigurat PSD-ul că îi voi sprijini în negocierea cu Guvernul dacă vor avea amendamente credibile la bugetul de stat, pentru că nimeni n-are monopolul inteligenţei şi pot veni idei foarte bune şi de la un partid de opoziţie", a spus şeful statului.

Totodată, preşedintele a adăugat că i-a asigurat pe social-democraţi că va interveni la Guvern pentru respectarea legii în cazul în care într-adevăr sunt prefecţi care blochează schimbarea managementului la spitale.

"De asemenea i-am asigurat că dacă sunt prefecţi care într-adevăr blochează schimbarea managementului la spitale îi voi sprijini şi voi face intervenţie la Guvern să se respecte legea. Iar dacă prefecţii nu respectă legea, înseamnă că nu au de ce să stea în funcţia de prefecţi. Obiectivul acestui Guvern este descentralizarea, apropierea de comunitate a spitalelor şi a şcolilor", a spus Băsescu.

El a explicat că la consultări cel mai important a fost ca partidele să afle punctul de vedere al şefului statului.

"Deci schimbul de puncte de vedere este cel mai important lucru într-o consultare. Sigur, dacă privim întâlnirea cu partidele din arcul guvernamental cu leadership-ul PDL-ului , abordarea de dreapta este clară pentru ei. Situaţia economică odată stabilizată, ei au ca obiectiv consolidare şi investiţie în IMM-uri, infrastructură. Când te întâlneşti cu stânga obiectivul este: daţi banii înapoi, creşteţi pensiile. Sunt abordări total diferite dar asta nu înseamnă că nu discutăm", a spus Băsescu.

Pe de altă parte, întrebat dacă România a reuşit să evite riscul unui derapaj, preşedintele a răspuns afirmativ, adăugând că, dacă trec de Parlament legea salarizării şi legea bugetului de stat "România intră într-o perioadă în care îşi consolidează situaţia economică şi nu mai poate intra pe o curbă de erodare a acestei situaţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici