Băsescu: Armata contribuie la construcţia prestigiului României de astăzi

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în discursul susţinut duminică la Carei, la manifestările de Ziua Armatei, că aceasta "contribuie la construcţia prestigiului României de astăzi", făcându-şi datoria în lupta contra terorismului, şi "face ca angajamentele politice să fie transpuse în practică.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Armata contribuie la construcţia prestigiului României de astăzi

Băsescu: Armata contribuie la construcţia prestigiului României de astăzi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că Armata Română este "o armată care s-a dedicat în toată istoria ei naţiunii, poporului român şi interesului naţional".

El a continuat spunând că această armată îşi salută cu respect veteranii, rezerviştii şi ofiţerii în retragere, pe care îi salută, şi civilii "cu tot respectul".

"Armata contribuie la construcţia prestigiului României de astăzi, e o armată care nu s-a oprit la frontierele statului român şi astăzi contribuie, în afara frontierelor ţării, la lupta împotriva terorismului. E o armată care îşi face, în prezent, datoria în Africa, în Balcani şi în Afganistan", a spus Băsescu.

El a menţionat că armata care şi-a făcut datoria în Irak a trecut din nou pe sub Arcul de Triumf.

"E o armată care nu e numai o armată a poporului, ci este una a Europei, a NATO, nu îi slujeşte numai pe români, acţionează în numele libertăţii. E o armată care devine tot mai modernă şi adaptată vremurilor de astăzi, de la armata de neprofesionişti s-a trecut la una de profesionişti ai libertăţii, ai apărării drepturilor omului cu arma în mână", a adăugat şeful statului.

Băsescu a mai spus că Armata Română "face ca angajamentele politice să fie transpuse în practică".

"E o armată pe care noi toţi, românii, avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim", a încheiat el.

Şeful statului asistă, duminică dimineaţă, la slujba religioasă oficiată, la Carei, de episcopul Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustinian Chira.

Preşedintele Traian Băsescu participă la manifestările organizate de Ziua Armatei în municipiul Carei, unde s-au adunat aproximativ o mie de persoane care asistă la ceremonia de la Monumentul Ostaşului Român.

Ulterior, preşedintele va avea o întâlnire cu veteranii de război şi cadrele militare în rezervă din nord-vestul ţării, la Castelul Karoly. Cinci dintre veterani vor fi avansaţi în grad şi cinci vor fi decoraţi de preşedinte.

La Satu Mare, şeful statului se va întâlni cu sătmărenii în Piaţa 25 Octombrie din centrul oraşului şi în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici