Băsescu: Cel puţin din 2000 încoace, toate partidele au guvernat pentru voturi, nu pentru ţară

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi seară la TVR că toate partidele care au guvernat România "cel puţin în ultimii zece ani" au preferat să sacrifice dezvoltarea ţării în favoarea voturilor, apreciind că o criză precum aceasta poate fi depăşită doar prin responsabilitate.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cel puţin din 2000 încoace, toate partidele au guvernat pentru voturi, nu pentru ţară

Băsescu: Cel puţin din 2000 încoace, toate partidele au guvernat pentru voturi, nu pentru ţară (Imagine: George_Calin/Mediafax Foto)

"Românii trebuie să ştie că de zece ani încoace toate partidele politice care au fost la guvernare au preferat să sacrifice dezvoltarea ţării în favoarea voturilor. Cel puţin din 2000 încoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele politice aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi. Acum nu mai avem decât o alternativă: aceea a responsabilităţii. (...) Sunt momente în care partidele politice trebuie să guverneze pentru ţară, nu pentru voturi. Iar acum este un astfel de moment. O criză economică atât de gravă se repetă o dată la o sută de ani. Politicienii trebuie să fie la înălţimea momentului", a declarat Băsescu la TVR.

El a adăugat, în acest context, că speră ca Executivul să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor publice.

"Sper că Ministerul de Finanţe va începe pregătirea noului cod fiscal, în care toate veniturile să fie impozitate, că Ministerul Muncii va începe verificarea tuturor dosarelor de pensionare pe caz de invaliditate, iar toate programele administraţiei locale vor fi analizate", a spus preşedintele, afirmând că toate programele finanţate de administraţiile locale "au fost folosite pentru cumpărarea de voturi".

El a arătat că, în lipsa acestor măsuri, România nu va avea bani pentru dezvoltare.

"Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrăzi, nici de infrastructură feroviară", a mai arătat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici