Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal, democratic; fac apel la responsabilitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că demersul PSD de contestare a alegerilor este legal, constituţional şi democratic, dar a făcut apel la responsabilitate în privinţa mijloacelor utilizate, care trebuie să fie democratice, evitând miniuna şi dezinformarea.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal, democratic; fac apel la responsabilitate

Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor e legal, democratic; fac apel la responsabilitate (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Şeful statului a subliniat în mai multe rânduri că demersul PSD de contestare a alegerilor este unul "democratic, constituţional, legal".

"PSD nu face nimic ilegal", a afirmat Băsescu.

El a menţionat însă că acest demers "trebuie dus cu mijloace democratice" şi că "trebuie evitate minciuna şi dezinformarea".

Preşedintele a spus că evenimentele trebuie urmărite "cu calm", aşa cum face el.

"Personal, cred că toţi avem obligaţia să privim ca şi mine evenimentele din aceste zile, până la validarea alegerilor, cu calm. Eu cred că cea mai bună atitudine este cea pe care eu o am, adică un calm cu care să privim la zbaterea politicienilor, la procesul legal şi democratic de contestare. Repet, procesul de contestare este un proces legal, prevăzut în Constituţie, prevăzut în lege. Deci, PSD nu face nimic ilegal. Atât mi-aş permite să atenţionez, asupra mijloacelor, dacă pot fi cele care să genereze acea linişte pe care ne-o promitea candidatul PSD", a mai spus şeful statului.

Totodată, preşedintele Băsescu a făcut un apel la responsabilitate, adresat politicienilor, instituţiilor, dar şi mass-media.

"Eu sunt convins că instituţiile statului vor funcţiona corect, aşa cum au funcţionat pe întregul parcurs al procesului electoral, şi că atunci când toţi paşii sunt parcurşi, vom avea consfinţit rezultatul, aşa cum românii au decis. Procesul de contestare este legal, constituţional şi oricine are dreptul să conteste un astfel de proces. De altfel, nu au existat alegeri fără contestaţii depuse la Curtea Constituţională. Eu cred că lucrurile trebuie făcute în limita decenţei şi cu foarte mult calm", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici