Băsescu: Descentralizarea a fost blocată de slăbiciunile politice

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus tinerilor din diaspora veniţi la Şcoala de vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană" că, pentru modernizarea statului, nu s-a făcut "mare lucru", iar descentralizarea a fost blocată de slăbiciunile politice, care vor fi depăşite odată cu alegerile.

8 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Descentralizarea a fost blocată de slăbiciunile politice

Băsescu: Descentralizarea a fost blocată de slăbiciunile politice

"Faţă de anul trecut, din punct de vedere al modernizării statului, vreau să spun că n-am făcut mare lucru. Descentralizarea a fost blocată ca urmare a slăbiciunilor politice, care vor fi depăşite, însă, odată cu alegerile viitoare. Este un proces rămas la jumătate, dar descentralizarea se va petrece odată cu momentele de luciditate care vor veni la nivelul Parlamentului", a declarat şeful statului, marţi, în discursul rostit în deschiderea Şcolii de vară.

El a mai afirmat că responsabilitatea deciziei în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea sau mediul trebuie transferată către administraţiile locale.

În acelaşi timp, Băsescu le-a spus tinerilor că "n-am făcut mare ispravă nici cu banii de la UE", susţinând că, deşi plăteşte un miliard de euro anual, România nu a primit decât jumătate din aceşti bani, fiind împiedicată de birocraţie.

Şeful statului s-a mai referit şi la organizarea administrativă a României, pe care a catalogat-o ca fiind o problemă "fundamentală", întrucât este cea instaurată în 1968.

"Această organizare administrativă împiedică dezvoltarea efectivă a României şi, din punctul meu de vedere, ţara noastră ar trebui să aibă 9 - 12 regiuni",a spus preşedintele, menţionând că, deşi s-au organizat euro-regiunile, la nivelul acestora predomină decizia politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici