Băsescu despre poza pentru Udrea: Era bucuroasă că i s-a ridicat controlul, m-a întrebat ce fac

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a explicat marţi că i-a trimis o fotografie Elenei Udrea din plenul Senatului pentru că aceasta, bucuroasă fiind că i s-a ridicat controlul judiciar, l-a întrebat ce face.

12501 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre poza pentru Udrea: Era bucuroasă că i s-a ridicat controlul, m-a întrebat ce fac

Băsescu despre poza pentru Udrea: Era bucuroasă că i s-a ridicat controlul, m-a întrebat ce fac (Imagine: Foto Mediafax)

"Într-adevăr am avut sentimentul că sunt din nou la şcoală, pentru că eu am fost parlamentar, dar ultimul an de Parlament a fost în 2000. Deci revin în Parlament după 16 ani. Pe de altă parte, administraţia Senatului s-a îngrijit să avem toţi ghizi, să nu ne rătăcim pe holurile uriaşei clădiri a Parlamentului. Băncile la Senat sunt exact ca o bancă de şcoală. E adevărat puţin mai late, dar tot ca o bancă de şcoală. Faptul că şedinţa a fost prezidată de venerabilul Leon Dănăilă chiar ne-a dat impresia că aveam în faţă un profesor. În acelaşi timp am şi sentimentul profund al responsabilităţii. Şi trebuie să vă spun că în timpul primei şedinţe am primit informaţia de la doamna Udrea că i s-a ridicat controlul judiciar, hotărârea fiind definitivă. Şi i-am şi transmis postura în care mă aflam eu. M-am bucurat pentru ea şi asta e istoria primei zilei", a declarat Traian Băsescu la B1TV, întrebat în legătură cu fotografia din plen trimisă Elenei Udrea cu titlul "La şcoală".

''Era bucuroasă că i s-a ridicat controlul judiciar şi m-a întrebat ce fac. Zic: «uite ce fac, sunt la şcoală»'', a adăugat el.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, marţi, contestaţia formulată de procurori la decizia prin care a fost revocată măsura controlului judiciar în cazul fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, dar şi în cazul lui Rudel Obreja, în dosarul "Gala Bute". Decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Prima şedinţă a Senatului a fost condusă marţi de decanul de vârstă al noilor senatori, Leon Dănăilă, în vârstă de 83 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici