Băsescu: Dizolvarea Parlamentului e o cale de a ieşi dintr-o criză politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Iaşi, că nu doreşte alegeri anticipate, dar a menţionat că nu poate să nu se gândească la faptul că dizolvarea Parlamentului este o metodă democratică de a ieşi dintr-o criză politică.

67 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dizolvarea Parlamentului e o cale de a ieşi dintr-o criză politică

Băsescu: Dizolvarea Parlamentului e o cale de a ieşi dintr-o criză politică (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că nu doreşte alegeri anticipate, pentru că acestea ar pica într-un moment foarte prost.

"Nu-mi doresc alegeri anticipate, pentru că pică într-un moment foarte prost", a spus şeful statului.

El a adăugat însă că, pe de altă parte, că nu poate să nu se gândească la faptul că dizolvarea Parlamentului este o metodă democratică de a ieşi dintr-o criză politică.

"Însă nici nu pot gândi că acest instrument de deblocare a crizelor politice pe care îl reprezintă alegerile anticipate nu pot să-l folosesc", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că dizolvarea Parlamentului este o metodă de depăşire a unei crize politice.

El a afirmat, referindu-se la subiectul legat de guvernare în viitor, că pot fi făcute înţelegeri fie privind participarea la guvernare, fie alianţe pentru susţinerea guvernării.

"Trebuie găsită o soluţie pentru pentru găsirea unei majorităţi parlamentare, fie efective, prin participarea la guvernare, fie pe bază de protocol pentru susţinerea din Parlament, o alianţă la guvernare, şi în momentul de faţă nu mai poţi să spui cine-i mai bun partener, cine-i mai rău partener, pentru că cel puţin PDL-ul a încercat toate variantele", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici