Băsescu: HG prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii

Hotărârea Guvernului prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii, ceea ce periclitează chiar introducerea noului sistem de vot şi poate genera confuzie, a declarat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

48 afișări
Imaginea articolului Băsescu: HG prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii

Băsescu: HG prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii (Imagine: Mediafax Foto)

El a enumerat câteva aspecte pozitive ale vieţii politice din România, incluzând şi adoptarea votului uninominal, "chiar dacă nu conform variantei dorite de cetăţeni la referendumul din noiembrie 2007".

"Aici exprim regretul că Hotărârea Guvernului prin care se stabilesc colegiile electorale pare a nu respecta rigorile legii, ceea ce periclitează chiar introducerea noului sistem de vot şi poate genera confuzie", a spus Băsescu.

PRM a atacat în contencios administrativ Hotărârea Guvernului privind delimitarea colegiilor uninominale.

PDL a solicitat, marţi, Executivului să fie pregătit pentru orice eventualitate şi pentru orice s-ar întâmpla, corectând eventualele greşeli ale legii, pentru a organiza alegerile pe 30 noiembrie, prin sistemul de vot uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici