Băsescu i-a mulţumit lui Fischer pentru atenţia acordată când a fost internat la Viena

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, luni, omologului său austriac, Heiz Fischer, pentru atenţia pe care i-a acordat-o în perioada când şeful statului român a fost internat în spital la Viena.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a mulţumit lui Fischer pentru atenţia acordată când a fost internat la Viena

Băsescu i-a mulţumit lui Fischer pentru atenţia acordată când a fost internat la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă mulţumesc pentru primirea la Viena şi pentru atenţia pe care mi-aţi dat-o când am fost internat la spital în Viena", a spus Băsescu precizând că îşi aminteşte vizita preşedintelui austriac la Bucureşti, şi se bucură că are posibilitatea să îi întoarcă această vizită.

Băsescu a arătat că pune "un accent în plus pe importanţa relaţiei bilaterale cu Austria, atât în zona economică cât şi în cea politică".

Băsescu a arătat că cele două state îşi doresc stabilirea unui parteneriat, prin care să se promoveze Dunărea ca "alternativă de transport care face vizibilă o politică de diminuare a poluării mijloacelor de transport rutier.

"Ar trebui dată mai multă atenţie capacităţii de transport a Dunării, pentru diminuarea poluării, dar nu numai atât", a spus Băsescu, arătând că Dunărea are "potenţial turistic, cu un monument al naturii ca Delta".

Preşedintele Traian Băsescu a fost internat, în primăvara anului 2006, la Viena, unde a suferit o intervenţie chirungicală.

Băsescu declara, la finele lunii ianuarie, în contextul în care se referea la situaţia din sistemul sanitar din România, că, în primăvara lui 2006, a aşteptat opt ore în Spitalul Elias pentru că medicii nu găseau sală de operaţie şi că începuse să nu mai simtă nimic de la mijloc în jos. El adăugat că la spitalul din Viena a fost băgat, imediat după sosire, direct în sala de operaţie, iar timp de şapte zile a văzut, tot timpul, proceduri, care lipsesc în spitalele din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici