Băsescu îl acuză pe Voronin de "propagandă bolşevică"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că rezultatele alegerilor de la Chişinău reflectă o victorie a opoziţiei democratice şi l-a acuzat pe Vladimir Voronin, care a spus că şeful statului român a fost agresiv în relaţia cu Moldova, de "propagandă bolşevică"

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu îl acuză pe Voronin de "propagandă bolşevică"

Băsescu îl acuză pe Voronin de "propagandă bolşevică" (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Băsescu a remarcat că, la alegerile din R. Moldova, comuniştii au pierdut 12 mandate, faţă de scrutinul anterior, având nevoie acum de 13 mandate, nu de doar de unul, ca în urmă cu câteva luni, pentru a forma o majoritate pentru desemnarea preşedintelui.

"Aş eticheta rezultatul un succes al opoziţiei democratice", a spus Băsescu.

El a fost întrebat cum comentează unele declaraţii ale lui Vladimir Voronin, făcute pentru RRA, care spunea că nu preşedintele Moldovei a fost agresiv în relaţia bilaterală, ci şeful statului român.

Băsescu a răspuns că nu el a expulzat ambasadorul român de la Chişinău şi nu el a schimbat regimul vizelor din Republica Moldova.

"Mă rog, propaganda bolşevică", a adăugat Băsescu.

El a menţionat că la alegerile trecute, l-a sprijinit pe Voronin pentru a se putea degaja o majoritate în Parlament. Băsescu a menţionat că, în prezent, Voronin nu mai poate conta pe sprijinul preşedintelui român în acest sens.

"Nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie pentru desemnarea unui preşedinte", a spus Băsescu.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a obţinut 48 de mandate în Parlament, iar trei formaţiuni politice, între care PPCD, nu au reuşit să acceadă în Legislativ, potrivit rezultatelor finale preliminare, prezentate joi de autoritatea electorală, relatează Interlic în pagina online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici