Băsescu, încrezător că CSM îşi va realiza obligaţiile din raportul CE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că punctul său de vedere este că CSM îşi va realiza obligaţiile prevăzute în raportul Comisiei Europene despre justiţia din România.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu, încrezător că CSM îşi va realiza obligaţiile din raportul CE

Băsescu, încrezător că CSM îşi va realiza obligaţiile din raportul CE

El a declarat jurnaliştilor care l-au aşteptat la ieşirea din sediul CSM, unde a participat la şedinţa Consiliului, că discuţiile la care a participat s-au referit la cele patru obligaţii ce cad în sarcina CSM potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene despre evoluţia justiţiei din România.

"Punctul meu de vedere este că CSM îşi va realiza obligaţiile, fie că vorbim de cele legate de modernizarea sistemului de inspecţie sau de găsire a unui alt mod de recrutare a inspectorilor CSM. Sunt optimist şi în ceea ce priveşte uniformizarea practicii judiciare unde nu numai CSM ci şi Înalta Curte au atribuţii", a spus Băsescu.

El a adăugat însă că rămâne problema personalului dat fiind faptul că în ultima perioadă un număr foarte mare de magistraţi se pensionează.

"Este pentru prima dată când numărul de magistraţi scade deşi intră în sistem peste 200 de magistraţi anual. Aici trebuie găsite soluţii", a spus Băsescu.

În opinia sa inclusiv atmosfera creată în jurul sistemului de justiţie din România este unul din factorii care îi determină pe magistraţi să părăsească sistemul imediat ce îndeplinesc condiţiile pentru a o face.

Citeşte şi:

Băsescu vrea o altă procedură de selectare a inspectorilor judiciari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici