Băsescu: Înţelegem că, dacă nu sunt înfrânţi în Afganistan, talibanii se extind spre Marea Neagră

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la NATO, că România analizează cu deschidere posibilitatea creşterii participării în Afganistan, adăugând că, "atât timp cât forţele talibane nu vor fi înfrânte în Afganistan, ele se vor extinde spre Marea Caspică şi Marea Neagră".

52 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Înţelegem că, dacă nu sunt înfrânţi în Afganistan, talibanii se extind spre Marea Neagră

Băsescu: Înţelegem că, dacă nu sunt înfrânţi în Afganistan, talibanii se extind spre Marea Neagră (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"România va rămâne puternic angajată în a-şi duce până la capăt misiunea din Afganistan şi analizăm cu toată deschiderea solicitările comandanţilor militari din Afganistan de a creşte contribuţia ţărilor membre NATO în acest teritoriu. O vom face odată cu aliaţii noştri", a spus Băsescu, la întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Noi înţelegem foarte bine că, atât timp cât forţele talibane nu vor fi înfrânte în Afganistan, ele se vor extinde spre Marea Caspică şi Marea Neagră", a spus Băsescu.

El a adăugat că, din acest motiv, România analizează cu toată deschiderea posibilitatea creşterii participării în Afganistan, "în mod deosebit cu personalul necesar instruirii armatei afgane, dar şi cu trupe combatante", a mai spus şeful statului, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o, joi, la sediul NATO din Bruxelles, cu secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

La rândul său, oficialul NATO a subliniat necesitatea unei misiuni puternice în Afganistan, mai ales pentru pregătirea şi educarea forţelor afgane, scopul final fiind acela de a preda gradual responsabilitatea de securitate către forţele militare şi de poliţie afgane.

Totodată, Anders Fogh Rasmussen a menţionat că apreciază angajamentul asumat de România în cadrul Alianţei şi a mulţumit pentru contribuţia României la operaţiunile şi misiunile Alianţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici