Băsescu l-a primit la Cotroceni pe noul ambasador rus

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare pe noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov.

369 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a primit la Cotroceni pe noul ambasador rus

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ambasadorul rus a venit îmbrăcat în uniforma de protocol a diplomaţilor ruşi, care aduce aminte de uniformele din perioada ţaristă şi constă într-o haină încheiată cu două rânduri de butoni, cu mâneci şi rever cu motive florale.

Uniforma de protocol pe care ambasadorii ruşi o poartă la evenimente oficiale fusese remarcată de preşedintele Traian Băsescu cu ocazia vizitei de rămas bun din noiembrie 2011 a fostului ambasador rus, Aleksandr Ciurilin.

"Domnule ambasador, îmi amintesc când aţi venit prima dată în Bucureşti, eraţi îmbrăcat la fel", a spus atunci Băsescu, în debutul întrevederii cu Ciurilin. "Ştiu că sunteţi un om de marină şi vă place culoarea asta", i-a spus fostul ambasador preşedintelui Băsescu.

Ambasadorul rus a fost primit săptămâna trecută pentru prezentarea scrisorilor de acreditare şi la Ministerul Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Bogdan Aurescu. Potrivit unui comunicat al MAE, ambasadorul Malghinov a evocat în acea întrevedere importanţa pe care Federaţia Rusă o acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale cu România, ca stat membru al UE şi NATO, cu rol important şi vizibil pe plan regional, cu precădere în zona Mării Negre.

De asemenea, dezvoltarea pozitivă a schimburilor comerciale, care au crescut în 2011 cu peste 20% faţă de anul anterior, şi a cooperǎrii economice din ultimii doi ani a fost evocată de ambele părţi ca un factor benefic pentru evoluţia de ansamblu a relaţiilor româno-ruse şi a fost recunoscută utilitatea continuării demersurilor comune pe aceste coordonate, a mai precizat MAE.

Oleg Sergheevici Malghinov are vârsta de 55 de ani, lucrează în aparatul diplomatic de la Moscova de la începutul anilor '80, iar până la detaşarea sa la Bucureşti de către preşedintele Dmitri Medvedev a mai fost directorul Departamentului de colaborare umanitară şi drepturile omului din Ministerul rus de Externe, iar între 2003 şi 2006 a mai ocupat postul de ambasador în Bangladesh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici