Băsescu l-a rechemat pe ambasadorul României la Moscova, Ioan Donca

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind rechemarea lui Ioan Donca din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, informează Preşedinţia.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a rechemat pe ambasadorul României la Moscova, Ioan Donca

Băsescu l-a rechemat pe ambasadorul României la Moscova, Ioan Donca

MAE a trimis, la începutul lunii septembrie, premierului Călin Popescu Tăriceanu lista cu propunerile de ambasadori în SUA, UE, Rusia şi Marea Britanie, aceasta urmând să fie definitivată de şeful statului.

Printre numele vehiculate pentru postul de ambasador al României la Moscova s-a aflat şi ambasadorul României în Turcia, Constantin Mihail Grigorie.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, declara la începutul lunii septembrie că a ajuns cu şeful statului la un acord privind numele viitorilor ambasadori în UE, SUA, Marea Britanie şi Federaţia Rusă.

Tot joi, Băsescu a semnat şi decretul privind rechemarea lui Vasile Soare din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kazahstan, Republica Kârgâză şi în Republica Tadjikistan.

Procesul de numire în calitatea de ambasador al României în aceste republici se află, de asemenea, în desfăşurare, fiind semnate de premier şi trimise Preşedinţiei pentru aprobare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici