Video Băsescu la PSD: În '90 aici li se mulţumea minerilor, acum vorbim de euroalegeri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Romexpo, la lansarea campaniei PSD pentru PE, că în '90 în acel loc se mulţumea minerilor, în timp ce acum se discută despre alegeri europene.

1 afișare

Băsescu a ţinut să facă, la finalul discursului său, "un arc în timp legat de Romexpo".

"Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte că în '90 aici se mulţumea minerilor, iar astăzi, tot aici, discutăm de algeri europarlamentare şi vot uninominal", le-a spus Băsescu celor prezenţi la Romexpo, moment în care audienţa a început să huiduie, un participant strigând că în anul 1990 Băsescu era ministru.

"Nu, în '90 nu eram ministru, nu vă grăbiţi", a răspuns Băsescu, după care a continuat: "Dragii mei, vreau să fiţi convinşi de faptul că acestea sunt realităţile noastre".

La finalul discursului şefului statului, sala a scandat: Iliescu! Iliescu!

La ieşire, a fost întrebat de un participant dacă crede că ar mai fi fost preşedinte, dacă nu li se mulţumea minerilor în 1990, iar Băsecu a răspuns doar: "Eeee, asta-i acum!"

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la lansarea campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, deşi iniţial purtătorul său de cuvânt anunţase că agenda nu-i permite şefului statului să dea curs invitaţiei adresate de social-democraţi.

Traian Băsescu a intrat în sala în care se desfăşura ceremonia de lansare a campaniei PSD pentru P.E. în timpul discursului preşedintelui PSD, Mircea Geoană.

Sosirea lui Băsescu a fost un moment de derută, sala neştiind cum să reacţioneze la sosirea şefului statului.

În discursul său, Geoană tocmai făcuse referire la faptul că Traian Băsescu nu a onorat invitaţia PSD.

Geoană îl acuzase pe Băsescu de faptul că, înainte de anunţul făcut în privinţa convocării referendumului, făcuse un clip electoral pentru campania privind votul uninominal.

După venirea lui Băsescu, Geoană nu a mai făcut referiri negative directe la adresa şefului statului.

Organizatorii lansării candidaţilor PSD la Parlamentul European păstraseră un scaun liber alături de principalii lideri ai partidului, pe care aşezaseră o foaie de hârtie pe care era scris „Traian Băsescu”.

Scaunul liber era poziţionat în acelaşi rând cu cele destinate principalilor lideri ai partidului : Mircea Geoană, Ion Iliescu, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie, Rodica Nassar, Aura Vasile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici