Băsescu: Mesajul vizitei mele la Damasc - relansarea relaţiilor româno-siriene (Galerie Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întrevederea cu reprezentanţii Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie din Siria, că mesajul vizitei sale oficiale în această ţară este acela că România doreşte relansarea relaţiilor dintre cele două state.

466 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mesajul vizitei mele la Damasc - relansarea relaţiilor româno-siriene (Galerie Foto)

Preşedintele Siriei, Bashar-Al-Assad şi preşedintele României, Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"E timpul ca România să reia relaţiile politice şi economice cu Siria", le-a transmis Băsescu reprezentanţilor Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie din Siria.

GALERIE FOTO

Şeful statului a mai arătat că, dincolo de relaţiile comerciale, România apreciază poziţia politică pe care Siria a avut-o în regiune în ultima perioadă.

"Apreciem paşii făcuţi pentru stabilizarea Libanului, negiocierile mediate de Turcia cu Israelul şi sperăm într-un progres în această direcţie", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu urmează să viziteze, marţi, centrul istoric al Damascului, respectiv Moscheea Omeyazilor ş Biserica "Sfânta Anania".

Şeful statului va fi însoţit de Maria Băsescu, precum şi de preşedintele Siriei, Bashar-Al-Assad, şi de soţia acestuia.

Pe agenda de marţi a vizitei se mai află un dejun privat al celor doi şefi de stat.

Traian Băsescu a început, luni, o vizită oficială de două zile în Siria.

În prima zi a vizitei sale în Siria, Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii românilor din această ţară, care i-au transmis preşedintelui că au nevoie de burse pentru copii şi de şcoli în limba română, dar şi de un centru cultural şi de rezolvarea situaţiei vizelor şi a documentelor oficiale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici