Băsescu: Năstase exagerează cu afirmaţiile publice

Preşedintele Traian Băsecu a declarat, luni, la TVR1, că, pentru ca monitorizarea României pe Justiţie să fie ridicată, este nevoie, printre altele, ca niciun dosar de demnitar să nu mai fie reţinut de Parlament, menţionând, în acest context, că Adrian Năstase "exagerează cu afirmaţiile publice".

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Năstase exagerează cu afirmaţiile publice

Băsescu: Năstase exagerează cu afirmaţiile publice

El a spus că şansele ca România să scape "în acest an" de monitorizarea pe Justiţie sunt minime dacă noile Coduri nu vor fi aprobate de Parlament şi dacă nu dispare ingerinţa politicului în actul de justiţie.

"Trebuie să dispară ingerinţa politicului în justiţie şi asta ar însemna - şi rog să nu fie interpretată ca o săgeată la adresa lui Adrian Năstase, care cel puţin după părerea mea exagerează cu afirmaţiile publice - dar niciun dosar nu mai trebuie reţinut de Parlament. Cei care se pot pronunţa «vinovat», «nevinovat», sunt judecătorii, cei care pot hotărî dacă fac urmărire penală sau nu sunt procurorii", a spus Băsescu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, după BPN, că nu crede să mai existe cineva în partid care să nu considere politice dosarele pe care DNA le instrumentează pe numele lui.

Năstase a spus că liderii PSD vor trebui să discute şi despre dosarele pe care DNA le-a instrumentat pe numele lui, întrucât există o "intersecţie" între aceste subiect şi modul în care PSD va avorda, politic, anul 2009, marcat de alegerile prezidenţiale.

"Nu cred să mai existe cineva în ţară, sau în PSD, în orice caz, care să nu considere aceste dosare politice", a adăugat el.

Năstase a spus că procurorul general a solicitat Parlamentului aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale pentru aceleaşi dosare pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a respins, pe motiv că ar fi fost instrumentate de DNA cu încălcarea legii.

"Dacă acestea sunt priorităţile lui Traian Băsescu şi ale celor care fac astfel de jocuri, până la urmă vor plăti cu imaginea lor şi cu popularitatea lor, dacă încearcă să acrediteze ideea că termopanele mele creează problemele cu care se confruntă ţara", a afirmat el.

Citeşte şi

Năstase : Din informaţiile mele, oricum nu se va ridica monitorizarea pe Justiţie în vară

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici