Băsescu: Niciodată nu am să dau interesul românilor pentru interesul rechinilor

Candidatul susţinut de PDL la Preşedinţie, Traian Băsescu, a declarat, duminică, la un miting electoral din Petroşani, că nu va da "interesul românilor pe cel al rechinilor", iar în ziua votului aceştia vor afla ce înseamnă să îi păcăleşti pe români cu filme trucate sau cu poveşti.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Niciodată nu am să dau interesul românilor pentru interesul rechinilor

Băsescu: Niciodată nu am să dau interesul românilor pentru interesul rechinilor (Imagine din arhivă; Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Niciodată nu am să dau interesul românilor pentru interesul rechinilor. Rechinilor le rupem colţii. Să ştiţi că cea mai puternică lovitură se dă rechinilor prin votul românilor, iar acum vor afla ce înseamnă să crezi că îi poţi păcăli pe români, ori cu firme trucate, ori cu poveşti", a declarat Băsescu, la un miting electoral organizat în faţa Casei de Cultură din Petroşani, la care au participat circa 1.500 de persoane.

Traian Băsescu a precizat că el are în spate poporul român şi că ar fi putut avea şi el susţinerea "rechinilor" dacă ar fi acceptat compromisul.

Băsescu a afirmat că, în condiţiile în care ar fi acceptat interesele "rechinilor", Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu, şi el ar fi fost lăudat de televiziunile acestora.

Mulţimea a huiduit în momentul în care au fost nominalizaţi cei trei şi au strigat "Hoţii".

Băsescu a amintit românilor despre ceea ce s-a întâmplat în această campanie, la televiziunile lui Vântu şi Voiculescu, despre care a spus că au crezut că îi pot păcăli pe români cu minciuna lor.

"Vor plăti pe 6 decembrie minciuna pentru că românul nu poate fi întors la vremurile în care se făceau privatizări şi domnul Patriciu îşi lua rafinării şi teritorii de exploatat prin Libia. Românii nu pot fi întorşi la vremurile în care în liniştea asigurată de maestrul liniştii, Iliescu, Vântu nenorocea 350.000 de români, furându-le banii cu FNI. Românii nu se pot întoarce la vremurile securistului Voiculescu care nici astăzi nu poate justifica de unde îi vine averea", a spus Băsescu.

Băsescu a spus că cea mai mare "păcăleală" este liniştea pe care o propune Mircea Geoană, noţiune de linişte inventată de Sorin Ovidiu Vântu care îl cheamă pe candidatul PSD ca pe un lacheu în Deltă "pentru a-i mai da nişte instrucţiuni".

"Asta este ceea ce propun ei poporului român - linişte. Vor ca românii să doarmă liniştiţi pentru ca furturile lor să continue. Au nevoie de liniştea pe care le-o poate da Mircea Geoană, să pună mâna pe Poşta Română, pe Romgaz, pe Oil Terminal din portul Constanţa, pe sistemul energetic pentru că Voiculescu, Vântu şi Patriciu nu se satură cu ceea ce au agonisit pe seama statului român", a spus Băsescu.

Oamenii aveau fulare, baloane şi hanorace portocalii şi purtau pancarte pe care erau scrise "Sunt tânăr hunedorean şi votez Băsescu", "Uricaniul votează Băsescu", "Băsescu preşedinte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici