Băsescu: Noul Guvern al României va susţine, fără echivoc, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că poate garanta că noul Guvern al României va susţine fără echivoc procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, deoarece acesta reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României.

731 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Noul Guvern al României va susţine, fără echivoc, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Băsescu: Noul Guvern al României va susţine, fără echivoc, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Aici vă pot da un răspuns ferm şi fără echivoc: nu există guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în politica externă: România în NATO, România în UE, relaţia strategică România-Republica Moldova. Aceştia sunt trei piloni de politică externă fundamentală pentru România şi sunt piloni recunoscuţi pentru toate partidele, indiferent de culoarea lor politică. Niciun risc, indiferent de ce Guvern se instalează la Bucureşti", a spus Băsescu în conferinţa comună de presă cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti.

Băsescu a răspuns unei întrebări a jurnaliştilor moldoveni referitoare la politica noului guvern de la Bucureşti în privinţa procesului de integrare al ţării vecine la UE.

De asemenea, Timofti şi-a exprimat şi el încrederea că România va menţine atitudinea de "susţinere semnificativă pentru aderarea la UE a Republici Moldova, indifent de orientarea politică a guvernării".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici