Băsescu: Oprea este primul pasager acuzat de omor pentru un accident auto. Votul Senatulu va fi folosit în campanie pe modelul "corupţia ucide"

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Gabriel Oprea este primul pasager acuzat de omor pentru un accident auto, afirmând că votul Senatului i-a făcut un mare deserviciu lui Oprea şi a fost o capcană în care a picat şi PSD întrucât va fi folosit în campanie pe modelul "corupţia ucide".

4521 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oprea este primul pasager acuzat de omor pentru un accident auto. Votul Senatulu va fi folosit în campanie pe modelul "corupţia ucide"

Băsescu: Oprea, primul pasager acuzat de omor. Votul Senatului - o capcană, va fi folosit în campanie

„Trebuie să spun cu toată lipsa de simpatie pe care o am de o bună bucată de vreme pentru Gabriel Oprea, chiar dacă am apreciat sprijinul pe care mi l-a dat să menţin guvernul Boc, trebuie să vă spun că este primul pasager într-un accident auto care este acuzat de omor. El era pasager, nu era conducător. Era totuşi pe bancheta din spate. (…)”, a declarat liderul PMP, Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu a afirmat că mai devreme sau mai târziu cazul poliţistului decedat va ajunge în instanţă şi se va face dreptate, precizând însă că DNA nu anchetează accidente auto.

„Este de remarcat la doamna Kovesi mesajul politic, adică s-a dus, o mamă nu o să îşi mai găsească dreptatea. Eu sunt convins că se va face dreptate în acest caz. Acest caz va ajunge la judecători mai devreme sau mai târziu, care vor lua probele şi vor lua decizia corectă. Din câte ştiu nu DNA anchetează acccidente auto, mai ales accidente cu victime”, a comentat el declaraţia Codruţei Kovesi cu privire la tragedia prin care trece mama poliţistului decedat Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Traian Băsescu a mai spus că votul dat de Senat în cazul lui Gabriel Oprea a fost „o mare capcană”, atât pentru Oprea, cât şi pentru PSD care a vota la comandă.

„A fost o mare capacană şi o mare prostie. În capcană a picat Gabriel Oprea care a cerut să nu se dea un vot în favoarea urmăririi penale, el trebuia să ceară vot în favoare urmăririi penale. A doua capcană a fost cea pe care a executat-o PSD. Sunt zile în şir de când nu se mai poate face cvorum. A venit PSD şi a votat la comandă şi eu sunt convins că a fost o comandă politică <<veniţi şi votaţi să nu se îngăduie începerea urmării penale>>, împingându-l pe Gabriel Oprea într-o capcană teribilă”, a spus fostul şef de stat.

Traian Băsescu a spus că soluţia corectă ar fi fost începerea urmăririi penale.

„Reversul este ceea ce vedem azi: Parlamentul demonizat, Gabriel Oprea titlu de campanie pe modelul corupţia ucide”, a adăugat Băsescu.

În spatele acestei capcane, a susţinut Băsescu, "se simte mâna aceluiaşi maestru", adăugând că oamenii sunt acum chemaţi să iasă în stradă pentru votul pe care Senatul a dat în cazul lui Gabriel Oprea.

Băsescu a mai spus că în cazul decesului poliţistului Gigină judecătorii erau cei care ar fi trebuit să spună dacă pasagerul – Gabriel Oprea – era responsabil pentru producerea accidentului auto.

„Aici discutam de viaţa unui om nu mai discutam de abuz în serviciu, reacţia este clară şi să fi spus judecătorii dacă pasagerul avea responsabiltate pentru un accident auto. (…) Votul din Senat i-a făcut un deserviciu uriaş lui Gabriel Oprea pentru că altfel s-ar fi putut apăra. În momentul de faţă el a devenit propagandistic ucigaşul aparat de Parlamentul criminal”, a conchis Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici