Băsescu participă la summit-ul PPE şi la Consiliul European de iarnă

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European de iarnă, dezbaterile şefilor de stat şi de guvern din UE urmând să se concentreze cu prioritate pe teme economice.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la summit-ul PPE şi la Consiliul European de iarnă

Băsescu participă la summit-ul PPE şi la Consiliul European de iarnă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dezbaterile se vor concentra cu prioritate pe teme economice. Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii urmează să agreeze modificarea Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene, pentru a permite instituirea unui mecanism permanent de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro. Mecanismul permanent va sprijini financiar statele aflate în dificultate şi ar putea intra în vigoare în cursul anului 2013, după ce mecanismul temporar actual va expira", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Liderii europeni vor reitera ataşamentul pentru adoptarea rapidă a pachetului legislativ privind consolidarea guvernării economice în Uniune, potrivit sursei.

"Reuniunea Consiliului European va constitui prilejul unui schimb de opinii între şefii de state şi de guvern şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Politică Externă şi Securitate, privind obiectivele UE în relaţiile cu o serie de parteneri strategici, precum Statele Unite ale Americii, China şi Rusia. Alte teme pe agenda reuniunii vizează procesul de extindere a Uniunii şi stadiul de implementare a Strategiei Europa 2020. De asemenea, liderii europeni vor sublinia rolul cheie al Strategiei Europa 2020 în depăşirea crizei economice şi promovarea de reforme structurale în Uniune. În marja reuniunii Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va participa la lucrările summit-ului Partidului Popular European", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici