Băsescu: Participarea masivă la vot arată încrederea în instituţiile statului

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni, că participarea masivă la vot, atât la prezidenţiale cât şi la referendum, arată "încrederea în instituţiile statului".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Participarea masivă la vot arată încrederea în instituţiile statului

Băsescu: Participarea masivă la vot arată încrederea în instituţiile statului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Mulţumesc tuturor românilor pentru spiritul civic pe care l-au arătat, atât prin participarea la referendum, cât şi la alegerile prezidenţiale. În opinia mea, participarea masivă a românilor la vot arată încrederea românilor în democraţie. De asemenea, participarea masivă la vot arată încrederea în instituţiile statului, adică românii sunt convinşi că rezultatul referendumului şi al alegerilor va fi aplicat de instituţiile statului, aşa cum a rezultat din votul românilor", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că participarea masivă la vot a românilor din ţară şi străinătate arată "dorinţa de implicare în deciziile care îi privesc".

Conform rezultatelor finale, dar încă nevalidate, date publicităţii de BEC, prezenţa la urne la al doilea tur al prezidenţialelor a fost de 58,02%.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa a fost de 54,37%, iar la referendumul care s-a desfăşurat simultan cu acestea prezenţa a fost de 50,95%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici