Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări, vineri, că la 22 decembrie vom avea Guvern, precizând că miniştrii viitorului Cabinet vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului în zilele de sâmbătă 20 şi duminică 21 decembrie.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern (Imagine: Mediafax Foto)

El a purtat în avion o discuţie cu jurnaliştii care l-au însoţit la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă.

Întrebat dacă viitorul Guvern poate fi în funcţie până la Crăciun, Băsecu a asigurat că "vom avea Guvern pe 22 decembrie". El a mai spus că membrii Guvernului vor trece prin Comisiile parlamentare sâmbătă şi duminică, 20 şi 21 decembrie.

Întrebat despre componenţa viitorului Executiv, şeful statului a spus că nu contează, ci important este ca Guvernul să intre în funcţiune, pentru că urmează o perioadă de criză.

Întrebat în legătură cu situaţia legată de UDMR, Băsescu a spus că PDL are o obligaţie morală faţă de Uniune, formaţiunea condusă de Marko Bela fiind prima care şi-a manifestat disponibilitatea de a intra într-un Guvern cu democrat-liberalii.

Traian Băsescu a mai declarat că a discutat cu premierul Călin Popescu Tăriceanu teme de pe agenda Consiliului European, teme economice interne legate de criza economică, dar şi subiecte politice.

"Am discutat normal, ca de obicei", a afirmat şeful statului.

El a ţinut să precizeze că nu s-a discutat însă despre refacerea Alianţei D.A. la guvernare.

Citeşte şi:

Boc: Încercăm să găsim soluţia ca PSD să îşi păstreze mandatul

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Borbely: Alierea PSD cu UDMR nu este un pericol pentru social-democraţi

Boc despre o eventuală renegociere cu PNL: Zarurile au fost aruncate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici