Băsescu: România va sprijini o pace justă şi durabilă în Orientul Mijlociu

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit, luni, la Ierusalim, de omologul său israelian Shimon Peres, declarând, la începutul întrevederii, că România va sprijini, atât direct, cât şi ca membru al UE, "o pace justă şi durabilă în Orientul Mijociu, care să garanteze securitatea statului Israel.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România va sprijini o pace justă şi durabilă în Orientul Mijlociu

Băsescu: România va sprijini o pace justă şi durabilă în Orientul Mijlociu (Imagine: Mediafax Foto)

"Mesajul pe care îl aduc cu mine la Ierusalim este acela că România va susţine, atât în mod direct, cât şi din postura de membru al Uniunii Europene, demersurile politice ce au ca scop realizarea păcii în Orientul Mijlociu, o pace justă şi durabilă care să garanteze securitatea statului Israel", a declarat Traian Băsescu la ceremonia primirii oficiale de către omologul său israelian Shimon Perez.

Traian Băsescu şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că relaţia bilaterală a "trecut testul timpului, deşi istoria recentă nu a fost lipsită de încercări şi de situaţii extrem de dificil de gestionat".

Şeful statului a subliniat "rolul important" pe care comunitatea celor cu origine românească din Israel l-a avut la întărirea parteneriatului dintre cele două state.

Băsescu a sosit, duminică seară, la Tel Aviv, într-o vizită de stat, însoţit de către ministrul de Externe Cristian Diaconescu, ministrul Turismului Elena Udrea, consilerul prezidenţial pentru minorităţi naţionale Peter Eckstein Kovacs şi de deputatul Aurel Vainer, reprezentant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Vizita preşedintelui Traian Băsescu are loc la invitaţia omologului său israelian Shimon Peres şi se va încheia în 2 iunie.

Într-o declaraţie făcută înaintea plecării spre Israel, Băsescu a spus că pacea în Orientul Mijlociu este esenţială pentru România din punctul de vedere al securităţii, el menţionând, în acest context, proximitatea zonei şi numărul însemnat de români care trăiesc în regiune.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în Israel, Gabriel Pecheanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici