Băsescu şi Geoană s-au acuzat reciproc de provocarea crizei politice la dărâmarea Guvernului Boc

Candidaţii Traian Băsescu şi Mircea Geoană s-au acuzat reciproc, vineri, la confruntarea din Parlament, de provocarea crizei politice în contextul dărâmării prin moţiune de cenzură a Guvernului condus de Emil Boc.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Geoană s-au acuzat reciproc de provocarea crizei politice la dărâmarea Guvernului Boc

Băsescu şi Geoană s-au acuzat reciproc de provocarea crizei politice la dărâmarea Guvernului Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu l-a acuzat pe Geoană de dărâmarea Guvernului condus de Emil Boc într-un context de criză şi în apropierea alegerilor prezidenţiale.

Băsescu a spus că Geoană şi PSD au făcut acest lucru strict din interese personale şi electorale, în detrimentul interesului naţional. De asemenea, Băsescu l-a criticat pe Geoană pentru respingerea cabinetului Croitoru şi pentru întârzierea unei decizii a Parlamentului legat de Cabinetul Negoiţă.

În replică, Geoană l-a acuzat pe Băsescu că este cel care a provocat criza politică.

"Dacă nu aţi fi avut în cariera politică o tradiţie de a fi un vajnic dărâmător de Guverne, poate că cineva v-ar fi crezut", a fost replica candidatului Geoană.

El a mai spus că Traian Băsescu a intenţionat să ţină PSD "prizonier la guvernare".

"În clipa în care aţi eliminat viceprim-ministrul partenerului dumneavoastră de coaliţie, aţi declanşat criza politică şi fiecare zi care trece adânceşte criza politică", a mai afirmat Geoană.

Afirmaţia lui Traian Băsescu, conform căreia preşedintele PDL este Emil Boc, a fost catalogată de candidatul PSD drept "cea mai bună glumă".

"Nu aveţi forţa să recunoaşteţi că aţi dărâmat Guvernul Boc din interese electorale, făcând un mare rău ţării", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici