Băsescu: Şi TVR va avea contract cu INSOMAR, care fraudează exit-polluri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la întâlnirea cu presa locală, că şi TVR va avea contract cu INSOMAR, despre care a afirmat că "este specializat în fraudarea exit-poll-urilor", pentru a arăta un scor cu 6-7 procente în favoarea unui alt candidat, dar că acest lucru "este o copilărie".

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Şi TVR va avea contract cu INSOMAR, care fraudează exit-polluri

Băsescu: Şi TVR va avea contract cu INSOMAR, care fraudează exit-polluri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Deci, vă pot spune şi filmul. Se pregăteşte cam aşa - şi vă dau scris că TVR-ul va avea şi el contract cu INSOMAR-ul, care este specializat în fraudarea exit-poll-urilor, ne-a arătat la ultimele alegeri, şi va mai fi o casă de sondaje, două sunt, vor ieşi cu exit-poll-ul, dar de data aceasta şi pe TVR, nu numai pe Antene şi pe Realitatea", le-a spus Traian Băsescu jurnaliştilor din presa locală, potrivit unor surse participante la întâlnire.

El a adăugat că institutele de sondare a opiniei publice vor ieşi pe TVR pentru a arăta un scor cu şase - şapte procente în favoarea unui alt candidat.

"Au făcut lucrul acesta la legislative, se pregătesc să îl facă şi acum. Numai că este o copilărie. Nu asa devii credibil", a mai spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului declara, în urmă cu două săptămâni, la RFI, că sondajele publicate în preajma alegerilor fac parte din manipularea partidelor.

"Indiferent ce sondaje sunt, sunt un om politic cu experienţă şi, mai ales în preajma campaniilor electorale, niciun partid nu face publice sondajele pe care se lucrează. Orice partid dă sondaje publicităţii, vrea să manipuleze în vreun fel. Ori să-şi liniştească electoratul, ori să-şi agite electoratul. Dacă vreţi o recomandare de la un om politic experimentat: nu luaţi în seamă sondajele pe care partidele le dau spre publicare, pentru că fac parte din manipularea pe care partidele o fac în preajma campaniei şi în campanie", afirma el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici