Băsescu: Sunt controverse între partide privind desfăşurarea referendumului odată cu alegerile

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că există controverse între partide privind organizarea referendumului de modificare a Constituţiei odată cu alegerile locale şi parlamentare din 2012, el precizând că va răspunde solicitării de ajuta partidele să stea la masă pentru a stabili data acestuia

155 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt controverse între partide privind desfăşurarea referendumului odată cu alegerile

Băsescu: Sunt controverse între partide privind desfăşurarea referendumului odată cu alegerile (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Întrebat care este părerea sa despre organizarea referendumului odată cu alegerile locale şi parlamentare, Băsescu a răspuns: "Şi aici sunt controverse între partide. Ce cred că trebuie să fac este să răspund unei solicitări de a ajuta partidele să stea la masă împreună şi să stabilească momentul acestui referendum".

Şeful statului a spus că nu se poate pronunţa asupra datei referendumului, el precizând că are părerile sale despre cum ar fi mai bine.

"Deci nu cred că mă pot pronunţa. Am părerile mele despre cum ar fi mai bine, dar esenţial este să vedem care este soluţia acceptată de partide, pentru că partidele iau în calcul avantaje, dezavantaje electorale. Deci va depinde foarte mult de negocierea dintre partide", a spus Băsescu.

Şeful statului a declarat că, după întâlnirile de miercuri, poate afirma că nu va exista niciun partid care să respingă ratificarea în timp util a acordului de uniune fiscală şi că, în cazul în care se va proba a fi necesară revizuirea Constituţuiei, aceasta se va face în timp util.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a afirmat, într-un interviu pentru Ziarul Ring, că referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea fi organizat odată cu alegerile locale şi parlamentare, dacă şi opoziţia este de acord.

Liderul PSD Victor Ponta a precizat că la întâlnirea cu şeful statului opoziţia i-a spus acestuia că nu este de acord cu referendum de revizuire a Constituţiei simultan cu alegerile, în 2012, iar Traian Băsescu a răspuns că "domnul Oltean a vorbit de capul lui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici