Băsescu: Trebuie controlate cu prioritate spitalele mici, care n-au epidemiolog şi laboratoare

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că trebuie verificate spitalele mici, fără epidemiolog şi laborator, cu prioritate cele închise de Guvernul Boc şi redeschise de PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

603 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Trebuie controlate cu prioritate spitalele mici, care n-au epidemiolog şi laboratoare

Băsescu: Trebuie controlate cu prioritate spitalele mici, care n-au epidemiolog şi laboratoare (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Traian Băsescu a declarat că administraţia locală este responsabilă de respectarea dreptului la sănătate prevăzut în Constituţie şi că responsabilitatea a crescut exponenţial de când spitalele au trecut în subordinea administraţiilor locale.

„Vedem acum la televizor situaţia sistemului de sănătate. Recunosc că am sesizat-o mai demult în urma raportului unei comisii prezidenţiale din 2008”, a spus Băsescu, care a precizat că rezultatul acelui raport a fost un proiect de lege a sănătăţii care să introducă competiţia în sistemul de sănătate, competiţia între spitale, competiţia între sectorul privat şi sectorul de stat.

„Rezultatul a fost o reacţie formidabilă a mafiei din sănătate care a îngropat noua lege a sănătăţii în stradă şi a făcut să cadă, să se schimbe, un guvern, Guvernul Boc”, a spus fostul preşedinte.

El a menţionat că atunci „televiziunile de tip mafiot” incitau lumea în stradă că le este furată sănătatea, iar rezultatul întârzierii reformării sistemului de sănătate este văzut astăzi.

„Ieri Ministerul Sănătăţii a comunicat că din cele trei sute de spitale 50 au infecţii bacteriene, germeni. Vă asigur că e o mare minciună. Raportările au venit de la spitale care au epidemiolog şi laboratoare. Domnul ministru al Sănătăţii, pentru a fi corect informat, ar trebui să ştie care este situaţia în spitalele mici, în spitalele în care nu există epidemiolog în spitalele în care nu există laboratoare şi eu vă asigur că numărul spitalelor cu infecţii ar creşte exponenţial dacă şi la aceste spitale s-ar fi putut face recoltări să vadă dacă sunt germeni. Spitalele acelea care s-au închis în timpul Guvernului Boc le-aş controla cu
prioritate că a venit PSD şi a spus că le-am redeschis”
, a precizat Băsescu.

El a subliniat că administraţiile locale au obligaţii extraordinare în ducerea la îndeplinire a drepturilor prevăzute în Constituţie privind sănătatea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici