Băsescu: Unii politicieni îşi susţin nevinovăţia inventând conspiraţii politice

Preşedintele Traian Băsescu dezaprobă "modul lipsit de demnitate" în care "unii politicieni" aleg să îşi susţină nevinovăţia, încercând "să inventeze conspiraţii politice" şi lansând acuzaţii fără acoperire, după ce Radu Mazăre a spus că a fost chemat la DNA în urma unui telefon dat de preşedinte.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Unii politicieni îşi susţin nevinovăţia inventând conspiraţii politice

Băsescu: Unii politicieni îşi susţin nevinovăţia inventând conspiraţii politice

Şeful statului consideră că oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să aibă o conduită demnă în faţa justiţiei, chiar dacă se află într-o situaţie dificilă, "generată, probabil, de propriile lor fapte", se mai arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale, remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele Băsescu îşi reafirmă dorinţa ca în România să existe o justiţie independentă de factorul politic şi toţi cetăţenii să fie egali în faţa legii, indiferent de funcţia pe care o ocupă.

Şeful statului apreciază faptul că instituţiile care administrează justiţia în România nu mai au "complexe" în faţa oamenilor care deţin putere sau bani şi le încurajează să îşi facă în continuare datoria.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, că a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie după un telefon dat de Traian Băsescu, deranjat de un sondaj care arăta că actualul edil ar câştiga din nou alegerile locale, în defavoarea "omului" preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici