Băsescu va face o vizită oficială în Turkmenistan

Vizita preşedintelui României din 21-22 iulie în Turkmenistan are loc la invitaţia preşedintelui acestui stat, Gurbangulî Berdâmuhamedov şi este prima la nivel înalt în statul turkmen din ultimii 18 ani, informează Preşedinţia.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu va face o vizită oficială în Turkmenistan

Băsescu va face o vizită oficială în Turkmenistan (Imagine: Mediafax Foto)

Deplasarea la Ashgabat va marca, de asemenea, aniversarea, la 21 iulie, a 17 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Turkmenistan.

Preşedintele va avea întâlniri oficiale cu şeful statului turkmen şi cu preşedintele Parlamentului, Akdja Nurberdyeva.

Publicaţia online turkmenistan.ru. a anunţat, joi, vizita preşedintelui Băsescu la Ashgabat.

În timpul şedinţei din 14 iulie a Guvernului din Turkmenistan, vicepremierul Rashid Meredov, ministru de Externe, l-a informat pe şeful statului despre stadiul pregătirilor pentru vizita oficială a preşedintelui României, programată pentru 21-22 iulie, nota publicaţia.

Preşedintele turkmen Gurbanguly Berdimuhamedov şi-a exprimat convingerea că vizita preşedintelui român va da "un nou impuls relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre cele două state şi va servi la dezvoltarea pe viitor a unui dialog fructuos cu ţările din UE".

Băsescu l-a primit, în iulie 2008, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Turkmenistanului, ocazie cu care au fost semnate mai multe acorduri între guvernele României şi Turkmenistanului privind colaborarea economică, precum şi un accord privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici