BEC va anunţa, joi, componenţa viitorului Parlament

Preşedintele BEC, Ştefan Ciontu, va anunţa joi, la orele 14.00, componenţa viitorului Parlament, în cadrul unei şedinţe festive, Biroul aşteptând primirea tuturor proceselor verbale, pe suport de hârtie, de la birourile electorale judeţene.

119 afișări
Imaginea articolului BEC va anunţa, joi, componenţa viitorului Parlament

BEC va anunţa, joi, componenţa viitorului Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Membrii BEC au decis amânarea anunţării numelor noilor parlamentari, acest lucru urmând să fie făcut după ce vor primi procesele verbale pe suport de hârtie de la birourile electorale judeţene.

Până miercuri dimineaţă BEC a primit aceste procese verbale doar în format electronic.

Preşedintele BEC urmează să înmâneze, joi, de la orele 16.00, celor 18 noi deputaţi ai minorităţilor naţionale, certificatele doveditoare de parlamentari, pentru parlamentarii partidelor care au câştigat un mandat, aceste certificate urmând să fie înmânate la Birourile Electorale de Circumscripţie.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a confirmat suplimentarea numărului de mandate pentru Camera Deputaţilor.

El a explicat că, în judeţul Arad, UDMR a obţinut procentajul necesar unui mandat, dar cele 7 mandate fuseseră atribuite, pe baza rezultatelor obţinute, PDL, PNL şi Alianţei PSD-PC. Astfel, numărul total de deputaţi va fi de 316 plus cei 18 ai minorităţilor naţionale.

PDL Arad a rămas cu cei şapte parlamentari aleşi în mod direct, iar la redistribuire au primit două mandate PSD, unul PNL şi unul UDMR, potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie Arad, care a anunţat, marţi după-amiază, distribuirea mandatelor.

Conform sursei citate, Aradul a primit un mandat în plus în Camera Deputaţilor, prin decizie a Biroului Electoral Central, astfel că judeţul va avea 11 parlamentari, şi nu zece.

Astfel, PDL a rămas cu cei cinci deputaţi şi doi senatori aleşi cu peste 50 la sută din voturi, fără să primească mandate în plus la redistribuire.Cei doi senatori PDL sunt Marian Ovidiu - Colegiul 1, cu 52,35 la sută şi Constantin Traian Igaş - Colegiul 3, cu 53,98 la sută din voturi. Al treilea mandat de senator a fost acordat, în urma redistribuirii, candidatului Alianţei PSD+PC Avram Crăciun, din Colegiul 2, care a obţinut 21,77 la sută din voturi.

Cei cinci deputaţi PDL aleşi cu peste 50 de procente sunt: Riviş-Tipei Lucian - Colegiul 1, cu 50,7 la sută, Claudia Boghicevici - Colegiul 2, cu 50,43 la sută, Adrian Henorel Niţu - Colegiul 3, cu 55,31 la sută, Marius Sorin Gondor - Colegiul 6, cu 50,01 la sută şi Iustin Marin Cionca - Colegiul 7, cu 52,5 la sută. Ceilalţi trei candidaţi care au primit mandate după redistribure sunt: Ciprian Luca (PSD+PC), cu 25,07 la sută din voturi, în Colegiul 5, Mihăiţă Calimente (PNL), cu 23,42 la sută din voturi, în Colegiul 4 şi Petru Farago (UDMR), cu 14,7 la sută din voturi, în Colegiul 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici