Becali, ales preşedinte al PNG-CD

Europarlamentarul Gigi Becali a fost ales preşedinte al PNGCD la un congres al acestei formaţiuni care a avut loc sâmbătă, el declarând că a primit mandat de a negocia alianţe cu orice partid şi că a refuzat "politicos" solicitarea conducerii de a candida pentru Preşedinţia României.

52 afișări
Imaginea articolului Becali, ales preşedinte al PNG-CD

Becali, ales preşedinte al PNG-CD (Imagine: Mediafax Foto)

"Am mandat să negociez cu orice partid o alianţă a partidului", a spus Becali după ce a fost ales preşedinte al PNG-CD. El a menţionat că mandatul său se referă la alianţe, nu la fuziuni, dar că prioritară este reconstruirea PNG-CD.

El a adăugat că, la Congres, majoritatea reprezentanţilor partidului i-au cerut să candideze la Preşedinţie. Becali a menţionat că a refuzat "politicos" cererea pentru că, dacă ar fi acceptat-o, nu ar fi fost "corect faţă de Vadim Tudor". Becali a explicat că printr-o candidatură a sa la Preşedinţie, ar apărea o ruptură în electoratul naţionalist-creştin.

Becali a precizat că reprezentanţii PNG-CD i-au răspuns că gestul nu ar fi lipsit de fair-play, pentru că PRM a câştigat două mandate în PE prin prezenţa finanţatorulu Stelei pe listă, acest fapt însemnând că cele două formaţiuni s-au ajutat reciproc.

Finanţatorul echipei de fotbal Steaua a spus însă că până la alegeri mai este timp pentru gândire şi că până la acel moment va avea loc un Consiliu Naţional al partidului, unde se va lua o hotărâre.

Răspunzând unei întrebări, Becali a menţionat că dacă nu va candida la prezidenţiale, PNG-CD va susţine la aceste alegeri "pe cine va decide partidul".

El a precizat că îl va respecta "toată viaţa" pe Corneliu Vadim Tudor.

PNG nu a obţinut voturile necesare pentru a intra în Parlament la alegerile din 2008, el declarând, cu acea ocazie, că preferă să iasă din politică. Gigi Becali a candidat, în mai, pe listele PRM la europarlamentare, obţinând un mandat de deputat în Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici