Berceanu: Dacă PSD pleacă, punem interimari dintre miniştrii PDL şi nu e necesar vot în Parlament

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, la sediul central al PDL, că, dacă PSD va decide să plece de la guvernare, vor fi numiţi interimari la portofoliile deţinute de PSD dintre actualii miniştri PDL, astfel încât nu va fi nevoie de un vot în Parlament decât după alegeri.

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Dacă PSD pleacă, punem interimari dintre miniştrii PDL şi nu e necesar vot în Parlament

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă, în contextul în care PSD va decide plecarea de la guvernare, PDL are în plan guvernarea minoritară, Berceanu a spus că un guvern minoritar se află în calculele partidului.

"Nici nu cred că e timpul acum, mă refer la perioada aceasta până la alegeri, să fie foarte multe lucruri sau alte schimbări. O să fie un guvern minoritar până imediat după alegerile prezidenţiale, după care oricum se vor limpezi apele. E păcat că încă două luni iarăşi mai pierdem nişte oportunităţi sau tempouri în Guvern", a spus Berceanu.

Întrebat dacă PDL ia în calcul şi comasarea de ministere, Berceanu a răspuns: "Noi probabil că va trebui să punem nişte interimari dintre miniştrii care rămân, asta e chestiunea care e simplă, mai bine zis e prima care e scrisă în Constituţie. Interimari care pot sta o zi sau două sau pot sta până la 45 de zile. Depinde de ce se întâmplă mai departe, dacă dânşii revin la alte idei mai bune şi până la urmă revin, dacă, din contră, au idei mai rele, şi fac o moţiune de cenzură".

El a explicat că aceste calcule ale PDL depind şi de paşii altora.

Radu Berceanu a explicat că, în varianta cu interimari dintre actualii miniştri, noua formulă guvernamentală nu trebuie să treacă prin Parlament.

"Dacă dumnealor pleacă şi noi punem interimari la toate ministerele rămase goale, dintre membrii Guvernului, acest Guvern nu trebuie să treacă pe nicăieri. Nimeni nu vrea să ocupe ministerele care erau ale PSD. Noi o să punem interimari pentru că altfel nu poate funcţiona Guvernul, dar nu vrem neapărat să le luăm ministerele. O să punem interimari şi 45 de zile Guvernul ăsta nu trebuie să treacă pe nicăieri", a spus ministrul Transporturilor.

Întrebat dacă retragerea PSD pune PDL în dificultate, ministrul PDL a afirmat că democrat-liberalii nu au crezut că o să se meargă atât de departe. "Asta nu înseamnă că nu ne-am închipuit şi nu ne-am făcut planurile ce o să fie sau cum o să decurgă lucrurile şi dacă vor face lucrurile acestea", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici