Biden îl va avertiza pe Putin asupra crizei din Ucraina. SUA ar suplimenta prezenţa în Europa

Preşedintele american, Joseph Biden, îl va avertiza pe omologul său rus, Vladimir Putin, că Rusia va fi vizată de sancţiuni extrem de puternice dacă atacă Ucraina, iar Statele Unite vor suplimenta prezenţa militară în Europa de Est şi vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în NATO.

1501 afișări
Imaginea articolului Biden îl va avertiza pe Putin asupra crizei din Ucraina. SUA ar suplimenta prezenţa în Europa

Biden îl va avertiza pe Putin asupra crizei din Ucraina/SUA ar suplimenta prezenţa în Europa

Preşedintele american, Joseph Biden, îl va avertiza pe omologul său rus, Vladimir Putin, că Rusia va fi vizată de sancţiuni extrem de puternice dacă atacă Ucraina, iar Statele Unite vor suplimenta prezenţa militară în Europa de Est şi vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în NATO.

Joseph Biden şi Vladimir Putin vor discuta marţi, prin videoconferinţă, iar principalul subiect va fi criza din Ucraina. Serviciile de informaţii americane au raportat că Rusia a mobilizat cel puţin 70.000 de militari în apropierea frontierei Ucrainei, în vederea unei posibile invazii.

"Ne-am consultat cu aliaţii şi credem că avem modalitatea de a reacţiona prin impunerea de efecte negative semnificative şi severe asupra economiei ruse", a declarat marţi Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de agenţia Associated Press.

Joseph Biden s-a consultat luni seară cu aliaţii din Europa, înaintea videoconferinţei cu Vladimir Putin. "Am stabilit să avem o poziţie unitară" în privinţa situaţiei din Ucraina, a declarat premierul britanic, Boris Johnson.

În cazul unui atac rus asupra Ucrainei, Statele Unite vor suplimenta efectivele militare în ţările est-europene şi vor impune sancţiuni economice semnificative. În plus, Joseph Biden îl va avertiza pe Vladimir Putin că, în cazul unui atac, Statele Unite vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

"În mod categoric, dacă Vladimir Putin va ataca, vom primi solicitări de suplimentare a trupelor din partea aliaţilor de pe flancul estic, iar Statele Unite vor oferi un răspuns pozitiv şi vor trimite efective militare şi capabilităţi suplimentare, vor fi efectuate exerciţii, pentru a asigura securitatea şi apărarea aliaţilor de pe flancul estic faţă de agresiunea asupra Ucranei", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington, precizând însă că Statele Unite nu vor riposta printr-un atac militar.

Rusia se opune vehement admiterii Ucrainei în NATO. Administraţia de la Moscova a avertizat că va riposta prin măsuri militare dacă NATO va instala echipamente militare pe teritoriul Ucrainei.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit luni seară cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reafirmând "susţinerea neclintită" a Washingtonului. "Am convenit să continuăm acţiunile comune în ritm intens", a afirmat Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici