Biden promite că SUA vor „declasifica” informaţiile despre originile COVID

Joe Biden a promis că administraţia sa va „declasifica” cât mai multe informaţii despre originile COVID-19, inclusiv eventualele legături cu un laborator de cercetare chinez

570 afișări
Imaginea articolului Biden promite că SUA vor „declasifica” informaţiile despre originile COVID

Biden promite că SUA vor „declasifica” informaţiile despre originile COVID

Angajamentul preşedintelui SUA prin legislaţia nou semnată vine după ce directorul FBI, Christopher Wray, a dezvăluit că agenţia credea că virusul „cel mai probabil” provine dintr-o scurgere din laboratorul chinezesc la sfârşitul anului 2019.

După ce a ordonat agenţiilor de informaţii, inclusiv FBI, să investigheze de unde a venit virusul în 2021, preşedintele SUA a semnat acum o legislaţie care impune ca orice detalii descoperite să fie făcute publice.

Trebuie să ajungem originile COVID-19 pentru a ne asigura că putem preveni mai bine viitoarele pandemii”, a spus el.
 
Proiectul de lege al lui Biden, despre care el a spus că va limita doar schimbul de informaţii care „ar dăuna securităţii naţionale”, a fost aprobat atât de Senat, cât şi de Camera Reprezentanţilor.
 
Orice documente relevante trebuie publicate în termen de 90 de zile de la semnarea facturii.

Virusul COVID, provenit dintr-o scurgere dintr-un laborator chinez

Totul după ce directorul FBI, Christopher Wray, a dezvăluit că agenţia crede că virusul „cel mai probabil” provine dintr-o scurgere din laboratorul chinez.
 
El a spus că Beijingul, care a respins în mod constant această evaluare, „face tot posibilul pentru a încerca să zădărnicească şi să înfunde” eforturile internaţionale de a afla mai multe despre originile pandemiei.
 
Biden a declarat: „Administraţia mea va continua să examineze toate informaţiile clasificate referitoare la originile COVID-19, inclusiv legăturile potenţiale cu Institutul de Virologie din Wuhan”.
 
Poziţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform unui raport din 2021, este că este „extrem de puţin probabil” ca virusul să provină din laboratorul din Wuhan, dar nu a exclus complet acest lucru.
 
S-a spus că cea mai probabilă explicaţie a fost că virusul îşi are originea într-un liliac înainte de a trece la un animal intermediar şi apoi a sărit la oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici