BIO: Cine este Florin Iordache, propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei

Florin Iordache, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, este fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, deputat din anul 2000, fiind şi arbitru la Curtea de Arbitraj Internaţional. Parlamentarul a fost audiat ca martor la ÎCCJ în unul dintre dosarele lui Mihail Vlasov.

8273 afișări
Imaginea articolului BIO: Cine este Florin Iordache, propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei

BIO: Cine este Florin Iordache, propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei

Florin Iordache, în vârstă 57 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit două facultăţi în cadrul Universităţii Craiova, Mecanică şi Drept. A urmat cursuri de masterat la Institutul Naţional de Administraţie şi la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti. Are cursuri postuniversitare la colegiul Naţional de Apărare şi la Institutul Diplomatic Român, având doctoratul în relaţii economice internaţionale.

În perioada 1985 - 1989, Florin Iordache a lucrat ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, după Revoluţie fiind director al SAFAR S.F.6 Caracal, până în 1996, când a devenit viceprimar al oraşului. După patru ani în administraţia locală a devenit deputat, în prezent fiind la al cincilea mandat. A făcut parte din mai multe comisii de specialitate, inclusiv din cea juridică. Timp de câteva luni a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, anterior fiind vicepreşedinte. În legislatura 2012-2016 a iniţiat 131 propuneri legislative, 36 fiind promulgate legi.

În cadrul PSD a fost preşedinte şi vicepreşedinte al organizaţiei Olt. Potrivit declaraţiei de interese, parlamentarul este vicepreşedinte al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi arbitru la Curtea de Arbitraj Internaţional.

Potrivit declaraţiei sale de avere, parlamentarul deţine împreună cu soţia sa, fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) din România, un teren intravilan 450 de metri pătraţi şi o casă de 238 metri pătraţi în Bragadiru, cumpărate în 2009. Iordache are şi un autoturism Volkswagen Golf din 2013.

La data de 5 octombrie, Florin Iordache a fost audiat de judecătorii instanţei supreme, ca martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei de Cormerţ, Mihail Vlasov, este acuzat că i-a cerut unui deputat să-i susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului". Solicitarea a fost formulată în contextul în care Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, potrivit rechizitoriului procurorilor. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-ar fi promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache. Vlasov a fost condamnat, definitiv, în noiembrie 2016, la doi ani de închisoare cu executare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici