Blaga: Cine a câştigat ar trebui chemat mai întâi la consultări

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că, pentru discuţii cu alte partide, nu este nevoie neapărat de întâlniri, ci "există şi telefoane", şi a arătat că formaţiunea care a câştigat alegerile ar trebui să fie chemată mai întâi la consultări, pentru formarea noului guvern.

18 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cine a câştigat ar trebui chemat mai întâi la consultări

Blaga: Cine a câştigat ar trebui chemat mai întâi la consultări (Imagine: Mediafax Foto)

"Opţiunea noastră principală este spre PNL, dar nu este singura. În statut nu mai avem interdicţia de colaborare cu PSD, de exemplu", a anunţat Vasile Blaga.

Întrebat dacă liderii PDL s-au întâlnit, luni, cu omologii lor de la PSD, Blaga a spus că social-democraţii au fost în altă cameră a restaurantului.

"Credeţi că, dacă vrei să discuţi, nu sunt şi telefoane?!", a întrebat, el, retoric.

Totuşi, Blaga a precizat că PDL nu negociază cu nicio altă formaţiune până când nu se cunosc rezultetele oficiale ale alegerilor.

Întrebat cum răspunde apelului la negocieri, lansat de liderul PSD, Mircea Geoană, secretarul general al PDL a răspuns: "Dacă e să discutăm elegant, ar trebui să cheme la consultări partidul care a câştigat alegerile, apoi celelalte partide".

El a spus că printre condiţiile puse eventualilor parteneri de către PDL, pentru a forma guvernul, democrat-liberalii nu renunţă la cota unică şi la introducerea pensiei sociale, de la 1 ianuarie 2009.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a adresat, marţi, o invitaţie către liderii celorlalte formaţiuni politice intrate în Parlament, pentru începerea discuţiilor, astfel încât să se formeze cât mai rapid un guvern.

Citeşte şi:

Hrebenciuc: În acest moment simt o alianţă fezabilă PSD-PNL

Videanu: Am fost întâmplător şi noi, şi cei din PSD într-un restaurant, dar la saloane diferite

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici