Blaga,despre măsura lui Zgonea: O anumită economie s-ar face,dar soluţia este construirea unui hotel al Parlamentului

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, miercuri, în legătură cu propunerea lui Valeriu Zgonea ca de anul viitor deputaţii din provincie să nu mai fie cazaţi la hotel şi să primească bani pentru chirie, că probabil s-ar face astfel o anumită economie, dar soluţia este construirea unui hotel al Parlamentului.

134 afișări
Imaginea articolului Blaga,despre măsura lui Zgonea: O anumită economie s-ar face,dar soluţia este construirea unui hotel al Parlamentului

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu ideea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ca de anul viitor toţi deputaţii din provincie să primească bani pentru chirie şi să nu se cazeze la hotel, Blaga a spus: "Probabil că o anumită economie s-ar face, dar soluţia cred că nu este asta. Este o soluţie care la începutul anilor '90 a fost pe tapet şi, dacă s-ar fi rezolvat, nu am mai fi avut această problemă, adică un hotel al Parlamentului. Practic, cu cât se finanţează cazarea parlamentarilor în Bucureşti eu cred că un astfel de hotel al statului, al Parlamentului, ar fi fost ridicat".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici