Blaga: Nu am primit nicio informare SRI şi nu cred că a primit vreun preşedinte al Senatului

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că nu a primit nicio informare de la SRI cu privire la infecţiile intraspitaliceşti, în calitate de preşedinte al Senatului, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 2011-2012, perioadă în care Serviciul ar fi transmis note pe această temă.

326 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu am primit nicio informare SRI şi nu cred că a primit vreun preşedinte al Senatului

Blaga: Nu am primit nicio informare SRI şi nu cred că a primit vreun preşedinte al Senatului

"Nu, şi nu cred că a primit niciun preşedinte al Senatului, nici până la mine, nici după mine. (…) Ce treabă are preşedintele Senatului, fie că l-a chemat Blaga, Antonescu, Tăriceanu, cum l-a chemat, cu probleme de acest gen? Niciuna", a declarat copreşedintele PNL VaVasile Blagaîntrebat dacă a primit vreo informare privind infecţiile intraspitaliceşti, în calitatea de preşedinte al Senatului.

Vasile Blaga a mai afirmat că preşedintele Senatului primeşte informări doar despre activitatea instituţiei pe care o coordonează.

SRI a transmis, în perioada 2011-2016, preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor celor două Camere, miniştrilor Sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj şi Vâlcea şi Ministerul Sănătăţii, potrivit Comisiei parlamentare de exerictare a controlului asupra activităţii serviciului.

"Informările transmise au vizat atât chestiuni de natură strategică, cât şi probleme concrete, prin semnalări punctuale la nivel decizional-operaţional. Astfel, în intervalul menţionat, SRI a pus la dispoziţia factorilor de decizie de la nivel central – preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, altor miniştri şi responsabili din domeniul securităţii naţionale - 115 documente de informare vizând infecţiile intraspitaliceşti sau care abordează şi subiectul infecţiilor nosocomiale, iar beneficiarilor de la nivel local – prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene din majoritatea judeţelor ţării - 388 de documente de informare vizând acest subiect", informează comisia, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

După izbucnirea scandalului SRI a mai trimis alte două note către autorităţile centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici