Blaga: PNL lansează invitaţia către toţi posibilii parteneri politici pentru o nouă majoritate

Comisia de unificare a PNL a aprobat, sâmbătă, programul de guvernare al PNL, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, arătând că liberalii lansează public invitaţia adresată tuturor „posibililor parteneri politici” pentru a crea o nouă majoritate şi a ajunge la guvernare.

609 afișări
Imaginea articolului Blaga: PNL lansează invitaţia către toţi posibilii parteneri politici pentru o nouă majoritate

Blaga: PNL lansează invitaţia către toţi posibilii parteneri politici pentru o nouă majoritate (Imagine: Lucian Radulescu/Mediafax Foto)

PNL va iniţia discuţii cu partidele parlamentare, cu excepţia PSD, pentru a crea o majoritate parlamentară pentru a aduce PNL la guvernare, a declarat Blaga.

„De astăzi, acest proiect de program de guvernare (al PNL - n.r.) cheamă potenţialii parteneri politici la discuţii pentru a crea o majoritate pentru a aduce PNL la guvernare. Sperăm ca programul de guvernare să fie convingător pentru potenţialii noştri parteneri politici, şi aici ne referim la Parlamentul României, cu excepţia PSD”, a precizat Blaga, într-o conferinţă de presă, arătând că de luni liberalii vor avea astfel de discuţii.

El a spus că „vor urma propuneri de întâlniri cu liderii partidelor”.

Întrebat dacă PNL va avea astfel de discuţii şi cu UNPR, Blaga a răspuns: „Da. Şi cu UDMR şi cu grupul minorităţilor altele decât cea naghiară şi cu parlamentari independenţi”.

Vasile Blaga a mai spus PNL nu a lansat până acum invitaţii la discuţii pentru că nu aveau „pe ce” să discute, ci au aşteptat lansarea spre dezbatere publică a programului de guvernare. „Nu i-am chemat să facem majoritate pe ce? Am mai văzut majoritate făcută într-o noapte şi un program de guvernare făcut într-o noapte”, a spus Blaga referindu-se la PSD.

„Pe baza acestui program de guvernare lansăm astăzi invitaţia către toată lumea, către toţi care doresc să susţină un program PNL astfel încât să guvernăm cu o majoritate parlamentară, care să schimbe guvernarea PSD”, a declarat, la rândul său, copreşedintele PNL AAlina Gorghiu

Alina Gorghiu şi-a declarat speranţa, cu ocazia lansării proiectului programului de guvernare al PNL, că acesta va fi susţinut şi de toţi cei care cred şi în preşedintele Klaus Iohannis.

Ea a spus că, prin proiect, se doreşte un parteneriat cu Preşedinţia României, pentru că realizarea proiectului de ţară „România lucrului bine făcut” înseamnă şi realizarea acestui program de guvernare. „Este un program fidel acestui proiect şi sper că va fi susţinut şi de toţi cei care cred şi în preşedintele Klaus Iohannis”, a spus ea.

Potrivit Alinei Gorghiu, pe baza acestui program, PNL lansează invitaţia către toţi cei care doresc să susţină un proiect liberal, astfel încât să fie generată o majoritate parlamentară care să schimbe guvernul PSD.

”Nu venim (...) cu o simplă reţetă fiscală, nu revenim să reparăm ce s-a făcut rău înainte, nu ne propunem să cârpim, ci oferim o alternativă responsabilă la măsurile de relaxare fiscală pe care PSD le-a propus. Acest proiect nu îşi propune obiective de PR sau crearea de oportunităţi politice prin prezentarea doar a jumătăţii pline a paharului”, a adăugat ea.

E a spus că modernizarea în toate domeniile cheie este obiectivul pe care PNL l-a urmărit prin acest proiect al programului de guvernare.

”Acest proiect este agrumentul cel mai solid cu care PNL vine şi îl oferă celor interesaţi să susţină un program şi un guvern responsabil şi performant, care să aplice acel program de guvernare”, a adăugat Gorghiu.

E a mai arătat că se recunoaşte, în acest proiect, şi necesitatea unor sisteme publice solide şi performante în interesul cetăţenilor şi că liberalii şi-au concentrat atenţia, în acest program, pentru a acorda o atenţie deosebită clasei de mijloc şi capitalului autohton.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu au susţinut sâmbătă o conferinţă de presă cu prilejul prezentării spre dezbatere publică şi internă a programului de guvernare al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici