Boagiu, către opoziţie: Vă cer, cu prietenie şi respect, să opriţi denigrarea României

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le-a cerut, luni, reprezentanţilor opoziţiei să oprească "denigrarea României" şi să nu o lase prin demersurile lor descoperită în faţa furtunii.

254 afișări
Imaginea articolului Boagiu, către opoziţie: Vă cer, cu prietenie şi respect, să opriţi denigrarea României

Anca Boagiu (Imagine:Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Pe drumurile din România, pe autostrăzi, căi ferate, pe centurile ocolitoare, prin aeroporturi, cu metroul nu circulă numai membrii PDL, circulă toţi cetăţenii acestei ţări şi pentru ei avem cu toţi obligaţia să fim serioşi şi să ducem mai departe aceste proiecte şi să lăsăm demagogia şi lupta politică deoparte, pentru că interesul este mult prea mare pentru România în acest moment. Ce vă cer, cu prietenie şi respect, este să opriţi denigrarea României, nu de dragul nostru, nu de dragul politicientilor. Opriţi lucrurile acestea de dragul românilor, care aşteaptă cu totul şi cu totul altceva de la politicienii responsabili din această ţară", a spus Boagiu, în şedinţa de plen din sesiunea extraordinară a Parlamentului.

Ministrul democrat-liberal a spus că şi-ar fi dorit ca "iarna vrajbei" să se transforme într-o iarnă a dialogului, a compromisului.

Ea a arătat că acele câteva mii de protestatari îşi manifestă nemulţumirea atât faţă de guvernanţi, cât şi faţă de reprezentanţii opoziţiei.

"Ar trebui să recunoaştem, cu toţi, că suntem în egală măsură vinovaţii principali pentru deteriorarea climatului politic din România şi pentru mutaţiile profunde care s-au produs în societatea românească", a afirmat Anca Boagiu.

"Vedem astăzi o societate radicalizată, o societate care s-a radicalizat ca urmare a bombardamentului pe care îl facem zilnic cu ură, cu violenţă, cu violenţă verbală, cu excese comportamentale", a apreciat aceasta, adăugând că "totul porneşte de la lipsa unui dialog de substanţă între putere şi opoziţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici