Boc: Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac în presă, răspunzând astfel unei întrebări dacă ar fi dispus să demisioneze din funcţie, în condiţiile în care PDL ar dori un premier tehnocrat.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă

Boc: Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă, asta vă pot asigura", a afirmat Boc.

El a arătat că îşi asumă răspunderea pe o lege importantă, cum este Codul Muncii şi acest lucru îl face din primul până în ultimul moment al mandatului său, indiferent care va fi el.

Boc a răspuns astfel unei alte întrebări, dacă va fi schimbat din funcţia de prim-ministru având în vedere faptul că şeful statului ar fi invocat acest lucru într-o discuţie cu ministrul de Interne.

"După cum ştiţi, sunt în faţa dumneavoastră, îmi asum răspunderea pe Codul Muncii, pe o lege importantă, de care depind locurile de muncă ale românilor. Asta fac din primul până în ultimul moment al mandatului, indiferent care va fi el", a precizat Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus ministrului de Interne, Traian Igaş, marţi, la plecarea de la MAI, unde a avut loc o şedinţă de bilanţ, "stai să vedem cu premierul şi după aia...", discuţia, care a avut loc în faţa instituţiei, fiind înregistrată de Realitatea TV.

Informaţii privind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

Premierul Emil Boc nu ar mai dori să renunţe nici la funcţia de prim-ministru şi nici la cea de preşedinte al PDL şi intenţionează să-şi ducă cele două mandate până la capăt, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici