Boc, interimar la Educaţie sau la Externe, Videanu - Sănătatea sau IMM-urile - surse

Preluarea de către premier a interimatului fie la Ministerul Afacerilor Externe, fie la Ministerul Educaţiei se numără printre variantele de lucru ale PDL după demisia miniştrilor PSD din Guvern, au declarat pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

28 afișări
Imaginea articolului Boc, interimar la Educaţie sau la Externe, Videanu  - Sănătatea sau IMM-urile - surse

Boc , interimar la Educaţie sau la Externe, Videanu - Sănătatea sau IMM-urile - surse (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Asigurarea interimatului la ministere va fi realizată doar de către miniştrii, pentru că altfel ar fi nevoie de aprobarea de către Parlament a unui nou Cabinet. În aceste condiţii se încearcă asigurarea interimatului la ministere de către membrii ai Cabinetului, care au cel mai mult în comun cu ministerele respective", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, premierul Emil Boc va opta între preluarea interimatului la Externe sau la Educaţie.

În cazul în care premierul va opta pentru interimatul de la Educaţie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu ar putea fi propus pentru preluarea interimatului la Externe.

Predoiu este propus, totodată, pentru preluarea interimatului la Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul.

Având în vedere că a lucrat Legea salarizării unice, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea ar putea asigura interimatul şi la Ministerul Muncii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, este luat în calcul pentru preluarea interimatului la Ministerul pentru IMM-uri, deşi nu este exclusă nici varianta ca el să asigure interimatul la Sănătate.

O variantă aproape sigură este, în schimb, cea ca ministrul Turismului, Elena Udrea, să asigure şi interimatul Ministerului Mediului, în timp ce pentru Ministerul Agriculturii, care presupune o activitate mult mai complexă, se caută încă variante, au mai arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici