Boc: PSD a avut o atitudine recalcitrantă când era la guvernare şi nu a dorit o restructurare reală

Premierul Emil Boc a afirmat, duminică, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că PSD, când forma Guvernul împreună cu PDL, a avut o "atitudine recalcitrantă" şi nu a susţinut o "restructurare reală" a sistemului bugetar, faţă de coaliţia actuală, care este dispusă să-şi asume "costurile politice".

61 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD a avut o atitudine recalcitrantă când era la guvernare şi nu a dorit o restructurare reală

Boc: PSD a avut o atitudine recalcitrantă când era la guvernare şi nu a dorit o restructurare reală (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Declaraţia primului-ministru a fost făcută în contextul în care le spunea prefecţilor că restructurarea trebuie să continue, având în vedere că România nu mai poate susţine un sistem bugetar supradimensionat.

"Procesul de restructurare nu ocoleşte pe nimeni. Anul trecut, în calitate de prim-ministru, am dispus desfiinţarea Cancelariei primului-ministru, ca prim semn al intrării în demersul de restructurare a aparatului bugetar. A fost continuată, atât cât a fost cu putinţă, în 2009, când a fost şi PSD alături de noi, care a avut o atitudine mult mai recalcitrantă şi nu a susţinut procesul de restructurare reală a aparatului bugetar. Acum, această coaliţie mult mai omogenă din punct de vedere politic, are voinţa să meargă mai departe chiar dacă aceste costuri politice pe care le plătim sunt mari", a spus Emil Boc.

Şeful Executivului a ţinut să sublinieze că situaţia actuală impune măsuri dure de austeritate şi cheltuirea cu chibzuinţă a banului public, atât la nivel central cât şi local, ceea ce implică sacrificii din partea tuturor.

"N-a fost o plăcere pentru mine să mă despart de 17 secretari de stat, n-a fost o plăcere nici pentru dumneavoastră să vă despărţiţi de 35 de subprefecţi", le-a spus premierul prefecţilor, adăugând că, deşi aceştia erau "necesari", ţara nu-şi mai poate permite să aibă un număr mai mare decât cel stabilit în prezent, de astfel de demnitari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici